אז מה זה בעצם סינטיסייזר?
סינטיסייזר הוא כלי נגינה פיזי או וירטואלי, שמפיק את צליליו באמצעות אלגוריתמים מתוכנתים או מעגלים חשמליים.
הסינטיסייזרים הראשונים נוצרו באמצע שנות ה-20 והיו בשימוש של אולפנים מסחריים.
בסוף שנות ה-60 עלתה הפופולריות של הסינטיסייזר מאחר שעם פיתוח הטכנולוגיה הפך הסינטיסייזר נגיש יותר לציבור הרחב וחברות רבות יצרו מגוון סינטיסייזרים שונים למטרות שונות.
כתוצאה מכך המוזיקה העולמית הושפעה מצלילי הסינטיסייזר האלקטרוני ולפתע הצליל הייחודי שלו הופיע בז׳אנרים כמו רוק, פופ, ג׳אז ובעצם בכל ז׳אנר שדחף את עצמו לקצה.
בסוף המאה ה-21 עם כניסת המחשב למגרש המוזיקה, האולפנים וההופעות החיות, עלתה הפופולריות של סינטיסייזרים וירטואלים (פלאגינים) שמותקנים על המחשב כתוסף לתוכנת ההפקה.
עולם הסינטיסייזרים מתחלק לשני סוגים עיקריים:
סינטסייזר אנלוגי וסינטסייזר דיגיטלי (ההבדל הוא בטכנולוגיה של הפקת הצליל).
סינטיסייזר אנלוגי
מפיק את צליליו באמצעות רכיבים שמשנים ומייצרים מתח חשמלי.
סינטיסייזר הדיגיטלי
מפיק את צליליו באמצעות מעבד שפותח בטכנולוגית DSP (- עיבוד אותות ספרתי), וכל הרכיבים בסינטיסייזר הדיגיטלי מורכבים מאלגוריתמים.
בימינו עם התפתחות הטכנולוגיה שעולה וגדלה מיום ליום, אפשר למצוא סינטיסייזרים דיגיטליים רבים שמייצרים העתק צליל מדויק של סינטיסייזרים אנלוגיים בנוסף לעובדה שהסינטיסייזר האנלוגי הפך זול ונגיש יותר.
איזה צליל מייצר סינטיסייזר?
אחת העובדות המפתיעות בסינטיסייזר היא שאין לו צליל אחיד. בניגוד לגיטרה, פסנתר או תופים - לסינטיסייזר מגוון רחב של סאונדים שאפשר לייצר (-או לסנטז) ע״י ערבוב ושינוי של פרמטרים (- בהתאם למספר האוסילטורים שמנגנים בו זמנית, למצב הפילטר, המעטפות וה- LFO).
יש לציין שעם ידע נרחב בסינטזה, תוכלו ליצור כל סאונד שעולה לכם לראש כמעט מכל סינטיסייזר - מאקורדים רחבים, דרך ״לידים״ ארוכים ונושכים ועד לבסים שמנים ועוד.(-זה מסביר את העובדה שבמוזיקה אלקטרונית יש אינספור סאונדים, אלמנטים וכלים שמשתנים משיר לשיר ומז׳אנר לז׳אנר, אין הגבלה כלשהי לצלילים שאפשר לייצר והאפשרויות אינסופיות).
איך לבחור את הסינטיסייזר הנכון עבורי?
- בתור התחלה, כמו תמיד אנחנו ממליצים להיסגר על תקציב רצוי, זה יעזור לכם לצמצם את מגוון האפשרויות הרחב לכמה דגמים ספציפיים.
- מה הרמה שלי? אם מדובר בסינטיסייזר הראשון שלכם, מומלץ להתחיל מדגם פשוט יחסית שיאפשר למידה נכונה של תהליך הסינטזה.
- מה מכיל הסינטיסייזר? בימינו המודרניים, קיימים פיצ׳רים מתקדמים לסינטיסייזר כמו סטפ סיקוונסר, סאמפלר ואפקטים מובנים שמוסיפים צבע ועניין לתהליך יצירת הצליל.
- מונופוני או פוליפוני? נסביר את ההבדל ביניהם בקצרה:
-סינטיסייזר מונופוני הוא סינטיסייזר בעל קול אחד בלבד, מה שאומר שתו אחד יוכל להתנגן בכל רגע נתון.
עם סינטיסייזר מונופוני לא נוכל לנגן אקורדים או יותר מתו אחד (או קליד אחד) במקביל. עם זאת נוכל לייצר סאונדים מעניינים (גליידים לדוגמא, שזו ההגדרה לצלילים שמחליקים מפיץ׳ אחד לאחר).
- סינטיסייזר פוליפוני הוא סינטיסייזר שמאפשר נגינה של כמה קולות במקביל. בעזרתו נוכל לנגן אקורדים ולייצר סאונדים שמבוססים על הרמוניות של כמה תווים במקביל.
- מבנה הסינטיסייזר. כשמדברים על סינטיסייזר, אנשים רבים נוטים לחשוב מיד שמדובר בכלי שמגיע עם מקלדת שדומה לקלידי פסנתר, אך לא תמיד זה נכון.
קיימים סינטיסייזרים רבים שמגיעים ללא מקלדת (כלומר, רק ה״מוח״ וכל אפשרויות הסינטזה - פשוט בלי מקלדת לנגינה) במקרה כזה נצטרך להוסיף מקלדת שליטה חיצוניות (אם נרצה לנגן) או לשלוח אותות MIDI מהמחשב החוצה אל תוך הסינטיסייזר.
רוב הסינטיסייזרים שמגיעים בצורה של כלי מקלדת, יכולים לשמש גם כמקלדת שליטה סטנדרטית וכך מאפשרים לחסוך קניה של שני המוצרים.
בנוסף מומלץ להבין ממה מורכב הסינטיסייזר בו אנחנו מתעניינים - כמה אוסילטורים יש לו, מהי כמות המעטפות, אפשרויות שליחה מתקדמות, פילטרים, LFO ועוד.
אצלנו ב-KZPRO תמצאו סינטיסייזר במגוון רחב של דגמים ומותגים
אתם מוזמנים להגיע לחנויות, להתנסות בעצמיכם בדגמי התצוגה שבסניפים והמומחים שלנו ישמחו לעזור לכם בכל שאלה!