פעם אחר פעם חברת Zoom מוכיחה לנו שהדבר היחיד שנישא אל מול עיניה בתכנון מוצריה, זה הרצון לאפשר ליוצרים לבטא את עצמם בצורה הפשוטה והאיכותית ביותר ללא עכבות. לא סתם הסלוגן של החברה הוא - ״We're for creators״.
מאחר ובשנים האחרונות אנחנו עדים לעליה רצינית בפופולריות של עולם הפודקאסטים, אנשים רבים מעוניינים להקליט פודקאסט שמדבר על הנושאים האהובים עליהם.
למען האמת, בימינו פודקאסט זו אחת הדרכים הכי יעילות ללמוד דברים חדשים ולהרחיב אופקים, זו פלטפורמת תוכן שאפשר לצרוך בכל מקום - בנסיעה בדרך לעבודה, בזמן ספורט, בהאזנה בבית ועוד.
עם תפיסת עולם כמו של חברת זום ועם ההבנה שיש צורך אמיתי מצד יוצרים שרוצים ליצור תוכן בצורה יעילה ואיכותית, לא פלא שיצרה החברה את המוצר האולטימטיבי ליוצרי פודקאסטים, ה- Zoom PodTrak P8.
מבנה
כבר ממבט ראשון ב- PodTrak P8 מבינים שמדובר בחיה מסוג אחר. לעומת רוב מכשירי ההקלטה שמיועדים ליצירת פודקאסטים ניתן לראות שיש פה המון אופציות ואפשרויות.
תחילה נדבר על החיבורים, ניתן לחבר שישה מיקרופונים (כלומר - עד שישה משתתפים בפודקאסט בזמן ההקלטה).
עם כניסה מספר 6 תוכלו לחבר מיקרופון כמו שאר הכניסות ובנוסף ניתן לחבר מקור אודיו עם חיבור USB סטנדרטי.
בנוסף, חיבור של טלפון נייד ע״י חיבור PLTRRS בגודל ״1/8, או חיבור אלחוטי בעזרת חיבור ה- Bluetooth הייעודי של Zoom, ה- BTA-2.
בעזרת כניסה זו תוכלו להכניס לפודקאסט שלכם משתתף משיחת טלפון, בצורה חוטית או אלחוטית כך שראיונות עם אנשים שלא נוכחים איתכם בחדר בזמן ההקלטה הופכים לעניין פשוט מאוד.
כל פרה-אמפ מספק עוצמת כניסה של עד 70dB כך שגם אם ברשותכם מיקרופונים ״בעיתיים״ שצורכים גיין גבוה במיוחד - זו לא תהיה בעיה כלל.
תוכלו להדליק מתח פאנטום בצורה אינדיבידואלית לכל כניסת מיקרופון במידה ואתם מקליטים עם קונדנסר.
מתחת לכניסות, נמצא מסך מגע אינטואיטיבי, צבעוני ונוח לשליטה מלאה על כל הפרמטרים הנחוצים להקלטה. החל מכיוון עוצמת הכניסה הרצויה למיקרופונים, דרך עיבוד הסאונד המוקלט עם לימיטר למניעת ״קליפינג״, פילטר Low-cut להפחתת רעשים ומיקס נכון יותר אל מול מוזיקת רקע, פונקציית Tone להגברה של תדרים נמוכים או גבוהים לקול שלכם במידת הצורך ואפקט De-Esser משולב עם קומפרסיה ליצירת סאונד רדיופוני בעל נוכחות.
בתחתית ה- PodTrak P8 תמצאו את יחידת הפיידרים. שישה פיידרים (משמאל לימין) שנועדו לשליטה על עוצמות הווליום של כל אחד מהמיקרופונים, הפיידר השביעי אחראי על הווליום של כניסת מכשיר נייד במידה ותרצו להקליט אדם שלא נמצא איתכם בחדר בזמן ההקלטה, והפיידר השמיני אחראי על יחידת הפדים.
אם ביחידת הפדים עסקינן, ה- PodTrak P8 מאובזר בתשעה פדים להפעלה של ג׳ינגלים, מוזיקה, פתיחים וסגירים ו- Sound Effects שיכנסו בזמן אמת להקלטת הפודקאסט.
המכשיר עצמו מגיע עם סאונדים בתוכו וכמובן שתוכלו להטעין לתוכו סאונדים משלכם.
מה שאומר שתוכלו כבר בזמן ההקלטה להביא את הפודקאסט שלכם למוצר מוגמר.
בצידו הימני של המכשיר, נמצאות היציאות. בחלק העליון יציאות L+R סטנדרטיות למוניטורים. בנוסף, שש יציאות לאוזניות - אחת לכל משתתף עם שליטת עוצמה נפרדת לכל אחד מהמשתתפים.
ההקלטה נעשית לכרטיס SD סטנדרטי בנפח של עד 512GB.
פיצ׳רים נוספים
מאחר ומטרת Zoom היא לייצר מוצרים שיהיה פשוט להשתמש בהם - כל ערוץ ב- PodTrak P8 מסומן בצבע משלו (Color Coded). לדוגמא פיידר מספר 1 מסומן באדום, יציאת אוזניות מספר 1 מסומנת גם היא באדום וכך גם הנוב שאחראי על הווליום של אותה כניסה והויזואליות שבמסך. הדבר נכון לגבי כל שאר הפיידרים, הנובים והיציאות של האוזניות.
כפתורי ה- ״On Air״ נועדו לספק סאונד נקי בהקלטה והם בעצם מפחיתים רעשי רקע ובצורה אוטומטית מנמיכים את הערוצים שלא נמצאים בשימוש.
ה- PodTrak P8 יודע לתפקד ככרטיס קול לכל דבר, איתו תוכלו להקליט ישירות למחשב לתוכנת ה- DAW האהובה עליכם עם שתי כניסות ושתי יציאות והוא תומך בשש שפות שונות לבחירתכם כמו - אנגלית, צרפתית, ספרדית, גרמנית, איטלקית ויפנית.
את כל קבצי האודיו שהקלטתם תוכלו להעביר למחשב לעריכה מתקדמת ותקבלו קבצים נפרדים של כל ערוץ (כלומר של כל משתתף) + ערוץ נפרד ליחידת הפדים, ובנוסף - קובץ שמסכם את כל ההקלטה ומכיל בתוכו הקלטה סטריאופונית של כל מה שקרה בפודקאסט בהתאם לעוצמות שכיוונתם ולנקודות הקיו שהפעלתם תו״כ.
אם תרצו, תוכלו אפילו לבצע את העריכה על גבי המכשיר עצמו עם אפשרות של סימון נקודות התחלה וסיום על גל הקול של ההקלטה, מיזוג של שני קבצים ביחד ועוד.
אלה מכם שרוצים להשלים את חבילת הפודקאסט האולטימטיבית, יוכלו לרכוש בנוסף ל- PodTrak P8 את ה- ZDM-1PMP ולהנות ממיקרופון, אוזניות, סטנד שולחני וכל הכבלים הנדרשים.
* ספק כוח תואם מדגם Zoom AD 14E נמכר בנפרד.
לסקירה המלאה לחצו כאן.