אין ספק שהפלטפורמה החזקה ביותר שעלתה בפופולריות שלה בשלושת השנים האחרונות היא הפודקאסט (או הסכת בעברית תקינה). אז רגע לפני שנציג לכם מוצרים להקלטת פודקאסטים משלכם בקלות, בואו נבין רגע - מה זה בכלל פודקאסט ואיך הכל התחיל?
פודקאסט בדומה לשידור רדיו, זה בעצם סדרה של קטעי שמע מוקלטים רק שבשונה מרדיו - הקטעים מועלים לרשת ואותם ניתן לצרוך דרך שירותי הסטרימינג השונים או להוריד מהאינטרנט.
הפודקאסטים החלו את דרכם לפני כמעט 20 שנה, בשנת 2003 כשעיתונאי אמריקאי בשם כריסטופר ליידן מצא את עצמו מחוסר עבודה אחרי שהסתכסך עם מנהליו אבל רצה להמשיך לשדר את תוכניתו והחליט לעשות זאת דרך האינטרנט וכך נוצר הפודקאסט הראשון.
בימינו, הפודקאסטים הפכו לפופולריים מאוד מאז שנכנסו פלטפורמות סטרימינג לחיינו (ספוטיפיי, אפל מיוזיק וכו׳) ולמעשה אחת הדרכים הפרקטיות ללמוד משהו, נושא חדש או סתם להעשיר את הידע - זה לשמוע פודקאסט בנושא.
מאז פרוץ מגיפת הקורונה, אנחנו שמים לב ליותר ויותר אנשים שמעוניינים להקליט פודקאסט בעצמם אבל לא יודעים איזה ציוד צריך ומאיפה להתחיל.
בכתבה הבאה נעשה קצת סדר בדברים ונכיר את סדרת המוצרים של חברת Zoom להקלטת פודקאסט איכותי משלכם.
המוצר הראשון אותו נציג לכם היום הוא ה- Zoom PodTrak P4.
מכשיר הקלטה נייד שנוצר במיוחד להקלטה של פודקאסטים שמכיל בתוכו כל מה שתצטרכו.
בראשו ארבע כניסות למיקרופון, מה שאומר שתוכלו להקליט ארבעה משתתפים בפודקאסט שלכם. לכל כניסת מיקרופון שליטת גיין (-עוצמת כניסה) משלה והגיין עצמו מגיע עד ל- 70DB, מה שאומר שגם אם תעבדו עם מיקרופונים תובעניים שצורכים גיין גבוה במיוחד - לא תהיה שום בעיה.
בחלקו התחתון של ה- P4, תמצאו ארבע יציאות לאוזניות עם שליטת ווליום לכל יציאה, כדי שכל משתתף יוכל לקבל מוניטורינג בזמן אמת של איך הוא נשמע וכמובן לכוון את עוצמת האוזניות לפי העדפתו האישית.
המסך הקטן שבמרכז המכשיר מאפשר לכם לראות בצורה ויזואלית מה מצב הסיגנל שבמכשיר הקלטה ובחלק השמאלי קיימים ארבעה כפתורים (A,B,C,D) להפעלת פרסומות, ג׳ינגלים, מעברונים וקטעים מוזיקליים בלחיצת כפתור. תוכלו להטעין דגימות אודיו משלכם או לבחור מהמאגר הקיים המכיל בתוכו 11 פריסטים שהוקלטו מראש. זו דרך נוחה להכניס קטעי פתיחה וסגירה לפודקאסט שלכם כבר בשלב ההקלטה ולצאת בסוף הקלטת הפודקאסט כמר עם מוצר מוגמר שמוכן להעלאה לרשת.
היתרון הגדול בשימוש במכשיר מסוג זה, הוא העובדה שהוא נייד, קטן וקל שנכנס לכל תא בתיק ובעצם מאפשר לכם להקליט פודקאסט בכל מקום ובכל זמן שתבחרו
לאלה מכם שרוצים לקחת את עניין ההקלטות שלב אחד קדימה, בדיוק כמו המוטו של חברת Zoom שאומר - ״We're for creators״ הם מוכיחים שיוצרי פודקאסט לא צריכים לעבוד קשה ולהבין בעריכות מתקדמות על מנת לייצר פודקאסט ברמה רצינית ואיכותית.
ה- Zoom PodTrak P8 הוא תחנת עבודה של ממש שכל ייעודה הוא הקלטה מהירה, איכותית ופשוטה.
בניגוד לשאר מכשירי ההקלטה שיש בשוק, ה- P8 מאובזר בהכי הרבה כניסות מיקרופון שתמצאו למוצר בקטגוריה הזו. עם 6 כניסות (-משמע הקלטה של עד שישה משתתפים בפודקאסט במקביל) עם אפשרות לחיבור של שיחה נכנסת דרך טלפון נייד במידה ותרצו לראיין מישהו שלא נמצא איתכם בחדר בעת הקלטת הפודקאסט (תוכלו אפילו לעשות ראיונות עם אנשים שנמצאים מעבר לים), פרה-אמפים איכותיים עם עוצמת כניסה של 70DB לשימוש מול כל מיקרופון, ואפילו מתח פאנטום במידה ואתם עובדים עם קונדנסרים.
מסך מגע אינטואיטיבי, צבעוני ונוח לשליטה מלאה על כל הפרמטרים הנחוצים להקלטה. החל מכיוון עוצמת הכניסה הרצויה למיקרופונים, דרך עיבוד הסאונד המוקלט עם לימיטר למניעת ״קליפינג״, פילטר Low-cut להפחתת רעשים ומיקס נכון יותר אל מול מוזיקת רקע, פונקציית Tone להגברה של תדרים נמוכים או גבוהים לקול שלכם במידת הצורך ואפקט De-Esser משולב עם קומפרסיה ליצירת סאונד רדיופוני בעל נוכחות.
יחידת הפיידרים שבחלקו התחתון של המכשיר נועדה לשליטה מתקדמת על עוצמת המיקרופונים ומאפשרת לכם גישה נוחה למיקס בזמן אמת של כל המשתתפים בפודקאסט.
מימין למסך תמצאו תשעה פדים שנועדו להפעלה של אפקטים, פתיחים, סגירים, ג׳ינגלים וכל מה שתרצו (המכשיר עצמו מגיע עם סאונדים מובנים וכמובן שניתן להטעין סאונדים משלכם בקלות).
את החומר שהקלטתם ניתן לערוך לעומק במחשב בכל תכנת עריכה סטנדרטית, אבל אחד הדברים המרגשים באמת זה שה- PodTrak P8 מאובזר באפשרויות עריכה מתקדמות שמובנות במכשיר עצמו. תוכלו ממש לבצע חיתוכים, תיקונים והדבקות של משפטים וקטעים שלמים עד לקבלת התוצאה האידיאלית מבחינתכם.
עד עכשיו דיברנו על החומרה שמקליטה את הפודקאסט, אבל לדבר הזה נצטרך להוסיף מיקרופונים שיחוברו למכשירי ההקלטה ואוזניות כדי שהמשתתפים יוכלו לשמוע את עצמם (-ועדיין לא דיברנו על כבלים, סטנד למיקרופון ושאר השלמות ״קטנות״ כדי שתוכלו להקליט בנוחות).
במקום לשבור את הראש יותר מדי, חברת Zoom יצרה מארז מושלם שמכילה בתוכה את כל המוצרים המשלימים שתצטרכו להקלטות שלכם, והם כמובן יוצרים את החבילה המושלמת בשילוב עם ה- PodTrak P4 או ה- PodTrak P8 עליהם דיברנו עד כה.
ה- Zoom ZDM 1PMP היא ערכה שמכילה בתוכה מיקרופון דינאמי מדגם ZDM1 עם דיאפגרמה רחבה ובכיווניות Supercardioid שתוכנן ויותר במיוחד להקלטה של פודקאסטים ומספק צליל רדיופוני, צלול וברור.
בתוך המיקרופון קיים שוקמאונט מובנה בשביל למנוע רעשים של ויברציות ורעידות יחד עם מערכת האמבקינג (כן כן, בדומה לגיטרה) שמונעת מרעשים חשמליים להיכנס לסיגנל המיקרופון.
יחד עם המיקרופון מגיע מגן רוח, כבל XLR וסטנד שולחני עם שלוש רגליים (-Tripod) מדגם TPS4 שמותאם ספציפית למיקרופון (הסטנד קטן ומתקפל בקלות ונכנס לכל תיק).
מעבר לכך, ערכה זו מגיעה עם אוזניות מדגם ZHP-1 בעלות גב סגור על מנת למנוע מזליגת פלייבק או מוניטורינג אישי להיכנס לתוך המיקרופון.
יחד עם האוזניות מגיע כבל ניתק ומתאם PL שניתן להסיר כדי שתוכלו לחבר את האוזניות לאן שתרצו.
אם ברשותכם מכשיר הקלטה כלשהו של חברת Zoom, אחד הדברים שכנראה חסרים לכם כדי שתוכלו להקליט איתו פודקאסט זה עוד יציאות לאוזניות.
בדיוק בשביל זה יצרה זום את ה- Zoom ZHA-4.
מגבר אוזניות בעל כניסת PLTRS ״1/8 (Aux) סטנדרטית שמפצל את הסיגנל ל- 4 יציאות שונות לאוזניות. מה שאומר שממקור סאונד אחד תוכלו להאזין מ- 4 אוזניות שונות.
עם ארבעה כפתורי שליטה לעוצמה היוצאת לכל מאזין כך שכל אחד יכול לכוון בקלות מה העוצמה הנוחה לו.
כפתור Mute לאלה מכם שלא אוהבים לשמוע את עצמם בזמן ההקלטה ואחד הדברים שהופכים אותו לאידיאלי לאלה מכם שאוהבים ליצור ולהקליט בכל מקום - הוא קומפקטי ונייד!
יכול לעבוד עם זוג סוללות AA או בחיבור של - USB-C בעזרתו ניתן להפעיל את מגבר האוזניות בעזרת סוללה ניידת, חיבור למחשב או בחיבור לכל מטען טלפון סטנדרטי.
אנחנו מקווים שעשינו לכם קצת סדר בראש בכל הנוגע להקלטת פודקאסט, וכמו שבטח הבנתם - זה לא נושא מסובך במיוחד ויש המון מוצרים שיכולים לתת לכם את התוצאה שתרצו לפודקאסט שלכם.
אתם מוזמנים להגיע לסניף KZPRO הקרוב אליכם ונשמח לייעץ, לעזור ולענות על כל שאלה ולתת לכם מהידע שלנו בנושא עד שתמצאו את הדרך הנכונה והנוחה לכם להקליט את הפודקאסט הבא שיכבוש את המדינה.