Yamaha היא יצרנית כלי הנגינה, מערכות ההגברה, האולפן והשמע הגדולה בעולם ומוצריה ליוו ויצרו פסקול של דורות שלמים.
חותמת הסאונד של החברה הפכה לסטנדרט של ממש בתעשיית המוזיקה המקצועית עוד משנות ה- 70 כאשר ה- NS10 הפכו למוניטור חובה בכל אולפן הקלטות שמכבד את עצמו.
כיום פועלה של החברה חולש על מגוון עצום של תחומים בתעשיית המוזיקה ובמהלך שנות פעילותה רכשה החברה מוניטין של מוצרים אמינים שילוו את הלקוח במשך שנים.
ה- Yamaha STAGEPAS 200 BTR הוא רמקול קואקסיאלי אקטיבי עם וופר בגודל ״8 בעוצמה של 150W, טוויטר בגודל ״1.4 בעוצמה של 30W ומיקסר מובנה וחכם עם אפליקציה לשליטה על כל האופרציה.
מבנה
במבט ראשוני נראה ה- STAGEPAS 200 BTR של ימאהה כמו עוף מוזר, הוא לא בעל נראות של רמקול סטנדרטי כמו שאנחנו מכירים.
הרמקול הוא רמקול קואקסיאלי, מה שאומר שהאלמנט של טווי התדרים הגבוהים (-כלומר הטוויטר) שקוע בתוך האלמנט של טווח התדרים הנמוכים (-כלומר הוופר). באמצעות הטכנולוגיה הזו ניתן לספר טווח תדרים מלא עם סאונד עשיר גם במארז קומפקטי ונוח.
בתחתית הרמקול תמצאו את הסוללה המובנית. מדובר בסוללת ליטיום מאסיבית בעוצמה של 80W המספקת זמן עבודה רציף של עד 10 שעות!
הסוללה מוגנת בתוך תיבת מתכת ובשתי רגליות גומי. את רגליות הגומי אפשר למקם בצורה בה הרמקול יהיה מופנה מעלה בזוית של 30 מעלות או 60 מעלות לפי הצורך (מאוד נוח במידה והוא ממוקם על הרצפה ותרצו לשנות את צורת פיזור הסאונד שלו בהתאם לחלל בו אתם מנגנים). כמו כן ניתן למקם את הרמקול על כל סטנד רמקול סטנדרטי מאחר והוא מאובזר בצידו ב״כוס״ להעמדה על סטנד.
בגב הרמקול נמצאים החיבורים שלו, והוא בעל שלוש כניסות ״קומבו״ לחיבור בפורמט XLR\PL המתאים לחיבור גם של מיקרופונים וגם של כלי נגינה. בנוסף לשלושת הכניסות הללו יש כניסה סטריאופונים ואפשרות לחיבור מקור שמע בצורה אלחוטית באמצעות Bluetooth.
בראש הרמקול נמצאים כל כפתורי השליטה על המיקסר על מנת לכוון את הסאונד לפי דרישותיכם.
מיקסר
כאמור ה- STAGEPAS 200 BTR הוא רמקול שבא לתת פיתרון נגיש ונוח למשתמש והוא מציג יכולות All in one עם מיקסר מובנה חכם בעל חמישה ערוצים.
אם נביט על הפאנל העליון נראה יחידה שנראית ממש כמו מיקסר סטנדרטי אך היא מחביאה פיצ׳רים רבים ומתקדמים.
בצד הימני העליון ניתן לראות מה מצב הסוללה של הרמקול בעזרת נורות LED המציגות חיווי ויזואלי על מצב הסוללה והאם יש צורך להטעין אותה.
ערוצים 1-3 יכולים לספק גם מתח פאנטום במידה ותרצו לחבר מיקרופון קונדנסר וכמובן שניתן להגדיר כל אחת מהכניסות ככניסת Line בלחיצת כפתור (בתחתית כל ערוץ).
מוזיקאים ניידים (ובעיקר גיטריסטים) המופיעים ברחוב או כל מקום אחר יוכלו להנות מהאפשרות להדליק לכניסות 2/3 Hi-Z כך שאין אפילו צורך ב- DI, כל מה שתצטרכו זה לחבר הגיטרה ישירות אל הרמקול.
ערוצים 1-3 מאובזרים גם ביחידת אפקטים חכמה המספקת לכל ערוץ הנפרד ריוורב, ריוורב משולב עם דיליי, ריוורב וקורוס, או את האפשרות להפעיל ריוורב עם דיליי ועם קורוס.
אם כל זה לא מספיק, בצד ימין יש נוב כחול המאפשר לכם לבחור מהו סוג הריוורב: Hall, Plate, Room, Echo.
לכל ערוץ יש אפשרות לשליטה של EQ ולבחירה בין Low Pass Filter או האפשרות לתת ״בוסט״ לתדרים הנמוכים והגבוהים.
ערוצים 4/5 מתפקדים כערוץ סטריאו ומאפשרים קבלת סיגנל גם בצורה אלחוטית (הכוונה היא למקור שמע דרך בלוטוס כמו מכשיר נייד, מחשב וכו׳).
שליטה
מעבר לשליטה הפיזית שתוכלו לעשות על המיקסר המובנה של ה- STAGEPAS 200 BTR, ניתן לשלוט בו בצורה אלחוטית בעזרת אפליקציית STAGEPAS Controller app המאפשרת שליטה מתקדמת על המיקסר של הרמקול גם מרחוק כך שניתן לכוון את הסאונד הבוקע מהרמקול בכל נקודה בחלל בו הוא מנגן. האפליקציה פשוטה להבנה ומאוד נוחה לתפעול.