חברת Yamaha מוכרת מאוד בתעשיית המוזיקה והסאונד בארץ ובעולם.
תחת השם של מותג העל הזה ניתן למצוא מגוון עצום של כלי נגינה, מוצרים להפקת מוזיקה כמו אוזניות ומוניטורים אולפניים, ומוצרי סאונד כמו רמקולים מוגברים, רמקולי קולונה טוריים רמקולים לבתי עסק והתקנות, מיקסרים דיגיטליים, מיקסרים אנלוגיים וכמובן - סינטיסייזרים!
לאחרונה הוציאה ימאהה את סדרת הסינטיסייזרים ה- +ModX.
זוהי סדרה עם שלושה דגמים בגדלים שונים שמתחת למכסה המנוע שלהם תמצאו כוח אינסופי ופוטנציאל עצום ליצירה והפקת מוזיקה, נגינה ולשימושים שונים בהופעות חיות.
אז בואו נצלול פנימה:
סדרה זו מאובזרת בטכנולוגיית סאונד של הדגם המוכר והאהוב של Yamaha, ה- MONTAGE.
מדובר בטכנולוגיית קצה ששינתה לחלוטין את עולם הסינטזה ותורת עיצוב הצליל ושימשה כעמוד תווך של כמות נכבדת מהמוזיקה שאנחנו שומעים בכל יום.
עם מנוע סאונד ייחודי המוכר לעולם תחת השם AWM2 (ראשי תיבות של Advanced Wave Memory 2) שתוכלו למצוא רק בסינטיסייזרים של ימאהה ומבוסס על דגימות אודיו שונות ומאפשר עיצוב צליל מתקדם עם המון פרמטרים (במילים פשוטות יותר - זה ממש סאמפלר על סטרואידים).
מנוע הסאונד הזה מעניק לכם פוליפוניה ( = כמו תווים יכולים להתנגן במקביל) בכמות של לא פחות מ- 128 קולות, שזה ללא ספק מספר קולות מטורף המאפשר לכם ליצור מהלכי אקורדים מיוחדים, מלודיות מתקדמות ובעצם - כל מה שעולה על רוחכם.
אם כל הכוח הזה לא מספיק לכם, תשמחו לגלות שתחת מכסה המנוע המפואר הזה מסתתר סינטיסייזר FM (הכוונה היא לסינטזת Frequency Modulation) מפלצתי בטכנולוגיית FM-X.
למי שסינטזת FM עדיין זרה לו, מדובר באפשרות לשלוח אוסילטור אל תוך אוסילטור וליצור סאונדים חדשים ומגוונים וצורות גל חדשות שלא הייתם מגיעים אליהם בשום צורה אחרת.
אגב, אוסילטורים בסינטיסייזרים המבוססים על סינטזת FM נקראים ״אופרייטורים״.
גם מנוע ה- FM שמכילה סדרת ה- +ModX מציע פוליפוניה של 128 קולות.
אלה מכם שהתנסו בעברם בסינטיסיירים מבוססי FM יכולים לתאר לעצמם כמה האפשרויות פה הן אינסופיות.
אם נעשה חישוב זריז נבין שסדרת הסינטיסייזרים הזו מציעה פוליפוניה כוללת (כלומר גם של מנוע ה- AWM2 וגם של מנוע ה- FM-X) של 256 קולות ללא לייטנסי!
מספר אסטרונומי ודיי משוגע של קולות שניתן לנגן בו זמנית (אלה מכם שעדיין לא הבינו את הפוטנציאל נסביר זאת בפשטות - כשאדם מנגן על קלידים, המספר המקסימלי של תווים שהוא יכול לנגן במקביל זה - 10, כמספר האצבעות שלו. כך ש- 256 תווים במקביל ללא ספק פותחים עולם הרמוני ומלודי שהוא הרבה מעבר לגבול האנושי).
אם לדבר בכנות, חברת ימאהה יכלה לעצור פה ועדיין היה מדובר באחד מהמוצרים המהפכניים שיש בשוק. אבל כמובן שהם לא עצרו פה ולקחו את יכולות הסינטיסייזרים המדהימים הללו לקצה.
יחידת האפקטים המובנים נעשים בעיבוד DSP מתקדם וחכם בשילוב של טכנולוגיית VCM (קיצור של - Virtual Circuit Modeling).
מאגר האפקטים שמציע הסינטיסייזר מכיל - Beat Repeat, Vinyl Break, Bit Crusher, מגוון ריוורבים, קומפרסור (עם אפשרות לסיידצ׳יין), דיליי אנאלוגי, פייזר, מדמי מגברים למיניהם ועוד.
מבחינת המבנה של הסינטיסייזרים הללו הגישה לכל פרמטר מאוד נוחה וקלה לתפעול שזה פלוס רציני בכלי עם כל כך הרבה אפשרויות.
עם גלגלי פיץ׳ ומודולציה, סיקוונסר מובנה, ארפג׳יאייטור לפירוק אקורדים לתווים אינדיבידואלים. שליטה מתקדמת על מגוון המעטפות לעיצוב הצליל באמצעות ארבעה נובים חכמים וארבעה פיידרים, מסך מגע צבעוני לביצוע מניפולציות מתקדמות על הסאונד ועוד.
עכשיו מגיע החלק בכתבה בו אתם בטח שואלים את עצמכם - ״רגע, אז מה ההבדל בין הדגמים השונים?״
אנחנו שמחים ששאלתם.
מבחינת הסאונד - אין שום הבדל, מדובר באותה טכנולוגיה שקיימת בכל אחד משלושת הדגמים שמציעה הסדרה.
מאחר והחברים בימאהה מבינים את החשיבות של שילוב כל הכוח ההפקתי הזה גם בהופעה חיה ובנגינה, הם יצרו גדלים שונים - בהתאם לנוחות המשתמש עם מספר קלידים שונה:
Yamaha ModX6 Plus: הוא הדגם הקטן ביותר בסדרה, עם 61 קלידים חצי שקולים בגודל מלא.
Yamaha ModX7 Plus: האח האמצעי, עם 76 קלידים חצי שקולים בגודל מלא.
Yamaha ModX8 Plus: הדגם הגדול ביותר, עם 88 קלידי GHS (ממש כמו בפסנתר סטנדרטי).
לסיכום, מדובר בסדרת סינטיסייזרים שמשנה לחלוטין את חוקי המשחק בעולם הסינטזה ועיצוב הצליל, מפיקי המוזיקה והמוזיקאים המופיעים שביניכם לא יוכלו להישאר אדישים אחרי שישמעו מה יש לסינטיסייזירם האלה להציע.
ואם אתם עדיין סקפטיים, אנחנו מזמינים אתכם להגיע לסניף הקרוב אליכם (לרשימת הסניפים שלנו בפריסה ארצית לחצו - כאן), לגעת להרגיש ולשמוע בעצמכם. צוות היועצים המקצועי שלנו ישמח לענות לכם על כל שאלה.