חברת Yamaha כבר מזמן הפכה לאחד השמות המובילים בתעשיית המוזיקה העולמית.
החל מכלי נגינה, דרך רמקולים, מיקסרים וציוד סאונד מקצועי.
בשנת 1987 הציגה חברת Yamaha לעולם את ה- DMP7, מעבר לעובדה שהוא היה המיקסר הדיגיטלי הראשון שיצרה החברה, הוא היה קטן בגודלו מכל דבר אחר שנראה לפניו בקטגוריית המיקסרים הדיגיטליים. כמה עשורים אחרי, החליטה Yamaha לשחזר את אותו גודל קומפקטי עם החידושים שמביאה איתה הקדמה הטכנולוגית של ימינו.
ה- DM3 הוא בדיוק מוצר כזה. מיקסר דיגיטלי חכם ועוצמתי קומפקטי במיוחד שמתאים למגוון שימושים - פודקאסט ושידור, שימוש אולפני להפקת מוזיקה, להגברת הופעות חיות, חדרי חזרות והרכבים ועוד.
מבנה
חברת ימאהה הלכה על גישת ה- Less is more בכל הנוגע לעיצוב של ה- DM3. בפאנל העליון תמצאו שמונה פיידרים לשליטה על הערוצים ופיידר נוסף לשליטה על המאסטר. מעליהם נמצא מסך מגע צבעוני ונוח בגודל ״9 בטכנולוגיית Multi-Touch (מה שאומר במילים פשוטות שניתן לגעת בו עם כמה אצבעות ולשלוט בכמה פרמטרים במקביל).
בעזרת הנוב הראשי (מעבר להיותו נוב סיבובי הוא גם כפתור לחיץ) שמצב ימין תוכלו לברור בין האופציות השונות ולבחור אותן על מנת לעצב את הסאונד בצורה המיטבית בהתאם לצורת העבודה שלכם, מעליו נמצאת יציאת אוזניות. דיברנו רבות על גודלו הקומפקטי של ה- DM3, אז בואו נבין כמה הגודל שלו נוח מבחינת מידות: רוחב - 320 מ״מ, גובה - 140 מ״מ, עומק - 455 מ״מ. משקל: 6.5 ק״ג.
סאונד וחיבורים
אחד היתרונות הגדולים ביותר בעבודה עם מיקסר דיגיטלי הוא קלות התפעול שלו והגישה הנוחה לכל פרמטר ופונקציה. בעבודה מול מיקסר אחר כנראה היה הצורך בידע ובניסיון רב על מנת להגיע לתוצאת סאונד דומה.
אל תתנו לגודלו הקטן להטעות אתכם, ה- DM3 ממשיך את מסורת הסאונד המפורסמת של ימאהה ומקליט ברזולוציה של 48kHz/96kHz ומאובזר ב- 18 אפקטים בעלי איכות סאונד יוצאת דופן.
בעל 16 כניסות מונופוניות (ארבע מהכניסות הן בפורמט קומבו), כניסה אחת סטריאופונית ועוד שתי כניסות אפקט (Return). מבחינת יציאות, תמצאו 8 יציאות XLR. בחיבור USB תהנו מ- 18 כניסות ו- 18 יציאות והמיקסר יתפקד ככרטיס קול לכל דבר.
חיבור הרשת מאפשר לחבר את המיקסר לראוטר עם רשת אלחוטית ואז ניתן לשלוט עליו מרחוק עם אייפד/טאבלט - פיצ׳ר מאוד נוח לסאונדמנים שרוצים לכוון את הסאונד בחלל מנקודות שונות.
מבחינת באסים, ניתן לשלוח את הסיגנל בכמה צורות:
1 סטריאו, 6 מיקס, 2 למטריצה, 2 לאפקטים.
תמיכה בעברית
נתון מפתיע נוסף שמספק ה- DM3D הוא התמיכה בעברית!
אם עד היום השמות שנתתם לערוצים על מנת לעבוד בצורה מסודרת היו באנגלית, בעזרת ה- DM3D תוכלו לסדר ולקטלג את הערוצים שלכם בכיתוב בעברית.
כך תוכלו להתמצא בין הערוצים השונים, בין הכניסות והיציאות שעוברים דרך המיקסר בצורה מהירה ואינטואיטיבית שתאפשר לכם לייעל את העבודה שלכם.
בנוסף, תוכלו להטעין קבצים עם שמות בעברית מ- Disk on key אל תוך המיקסר וה- DM3D יקרא אותם בדיוק כמו ששמרתם אותם מלכתחילה.
עד היום רוב התוכנות לא תמכו בעברית כלל. אלה שכן תומכים בעברית - כותבים את המילה הפוך.
ה- DM3D ישאיר את הכיתוב כמו שצריך - מצד ימין לצד שמאל.
Dante
דגם זה מאובזר בחיבור פרוטוקול Dante שמאפשר חיבור של 16 כניסות ו-16 יציאות בעזרת כבל רשת.
בגב המיקסר תמצאו חיבורי Dante של Primary ו- Secondary המאפשרים שרשור למכשירים נוספים תומכי Dante כגון קופסת במה או כגיבוי למיקסר גדול יותר.
לסדרת סרטוני הדרכה על DM3 אצלנו בקמפוס לחצו - כאן.