על מנת שנדע לבחור בין מיקסר אנלוגי למיקסר דיגיטלי, נצטרך להבין ראשית מה מיקסר עושה
אז מה זה בכלל מיקסר דיגיטלי או אנלוגי?
מיקסר הוא מערבל אותות או במילים פשוטות יותר זהו מכשיר שמאפשר לנו סיכום וניתוב של אותות הקול תוך שליטה על מספר מקורות אודיו למספר יציאות (כניסות מול יציאות). בעזרתו נוכל לרכז אודיו מכמה מקומות כמו הגברת להקה (במצב זה נרצה לרכז את הסאונד של כל הנגנים והזמרים למקום אחד ולשלוט בו בהתאם), ובאותה מידה נוכל לרכז את מספר היציאות (לדוגמא במסעדה או באולם אירועים בהם נרצה שהמוזיקה שמתנגנת בחלל הפנימי תהיה בעוצמה שונה מזו המתנגנת בחצר).
קיימים סוגים רבים ומגוונים של מיקסרים וביניהם - מיקסר דיג׳יי (שמאפשר לתקליטן שילוב מהיר של שני שירים או יותר על רחבת הריקודים), מיקסר להגברת מופעים (אליו מתנקז כל הסאונד שמתרכז מהבמה ויוצא החוצה אל מערכת ההגברה), מיקסר אולפני (קונסולה אולפנית) אליה יגיעו כל הכלים שרוצים להקליט וממנה הם ישלחו למוניטורים ולהקלטה במחשב, מיקסר ברודקסט לשידורי רדיו וטלוויזיה ועוד.
מבנה המיקסר:
המיקסר מחולק לערוצים (מספר הערוצים וצורתו משתנה מדגם לדגם ובהתאם לשימוש (מיקסר דיג׳יי, יראה שונה לחלוטין ממיקסר להגברת הופעה) עם כניסות ויציאות.
כל סיגנל שנכנס למיקסר מגיע לערוץ נפרד, ומאפשר טיפול אינדיבידואלי בכל כניסה.
להרבה מהמיקסרים יש מכנה משותף של פיצ׳רים כמו: כפתורי גיין (ששולטים עוצמת הכניסה של הסיגנל הנכנס), כפתורי PAD (שאחראיים על הנחתה של עד 20db של הסיגנל הנכנס במידה והוא חזק מידי), כפתורי 48V (-מתח פאנטום, שמספק מתח חשמלי למיקרופוני קונדנסר), כפתורי איקולייזר (EQ - המאפשרים שליטה על התדרים שבכל ערוץ, מחולק בדר״כ לשלושה תחומי תדרים - Low, Mid ,High) ועוד.
אחרי שהבנו מה זה מיקסר בצורה כללית, זה הזמן להבין מהו מיקסר דיגיטלי ומהם יתרונותיו:
מיקסר דיגיטלי הוא מיקסר שנראה כלפי חוץ כמו מיקסר אנלוגי, אך דיי שונה בפעולתו.
כמובן שתפקידו המרכזי בדומה למיקסר האנלוגי הוא לערבל ולשלוט על כמו מקורות סאונד ולנתב אותם למקומות הרצויים.
במיקסר דיגיטלי קיים בכל ערוץ ממיר AD (אנלוג לדיגיטל) מה שמאפשר עיבוד מתקדם יותר של הצליל בתוך המיקסר והערוץ עצמו.
במילים פשוטות יותר, האפקטים והמניפולציות על האודיו יהיו מובנים ויעשו בתוך המיקסר הדיגיטלי.
במיקסר דיגיטלי תמצאו אפקטים יעילים ושימושיים כמו - איקיו גרפי ופרמטרי, ריברב, אקו, גייט, קומפרסור, אנלייזר לחיווי ויזואלי של התדרים, לימיטר ועוד.
חברות הגברה רבות ואנשי סאונד בימינו מעדיפים שימוש במיקסר דיגיטלי בעיקר לאור העובדה שתפעולו פשוט ונוח, ואין צורך ב״ברזלים״ נוספים (הכוונה היא לראק אפקטים ופרוססורים שמאפשרים שליטה מעמיקה יותר על האודיו).
יתרון נוסף שיש למיקסר דיגיטלי הוא העובדה שאפשר לשמור בו מצבי עבודה קבועים (פריסטים), כך לדוגמא אם אתם מגבירים הופעה מסויימת בה יש מספר אמנים ולהקות, תוכלו לשמור ב"סאונד צ׳ק" פריסט מתאים לאופי הסאונד של אותו אמן ולשלוף אותו בזריזות בשעת הצורך בהופעה.
מיקסר דיגיטלי יחסוך כאב ראש של חיווטים מורכבים ומסובכים (מכיוון שהחיווטים נעשים בצורה פנימית וממוחשבת) וכתוצאה מכך לא תהיה ירידה באיכות הצליל בשל מעבר דרך כבלים של מעבדי הקול וגם נמנעת הסכנה של בלאי או פגם בשרשרת הסיגנל.
מיקסר דיגיטלי יכול לאפשר לעצמו להיות קטן פיזית ממיקסר אנלוגי אך להציע את אותו מספר ערוצים, ניתן ״לדפדף״ מערוץ לערוץ או מ"שכבה לשכבה" והמיקסר יגיב בהתאם לערוץ עליו הוא נמצא ויאפשר גישה לטיפול אינדיבידואלי באותו ערוץ.
אצלנו ב-KZPRO תמצאו מיקסרים דיגיטליים ממיטב החברות והמותגים
אתם מוזמנים לסניפים שלנו בפריסה ארצית ולאולם התצוגה המרכזי שלנו (הגדול ביותר בארץ) שמציע מגוון עצום של מיקסרים דיגיטליים בכל קנה מידה.
פנו עוד היום לסניף הקרוב אליכם והמומחים שלנו ישמחו לענות לכם על כל שאלה!